Patetisk presse

Aftenposten 16. januar 09:

noname

Teksten under bildet er patetisk. Taggingen sier «Drep Zionistene» – og så spør Aftenposten om dette er antisemittisme. Hva skal til for at Aftenposten regner det som antisemittisme? Venter vi på en ny Krystallnatt?

Det samme kan sies om Aftenposten (og de andre avisene) når de siden Israels krig mot Hamas startet, konsekvent har fremstilt Israel som overgriper og aggressor, med massevis av bilder av lidende palestinske barn, mens det omtrent ikke har vært nevnt at Israel for eksempel har latt det hagle med raketter fra palestinsk side i åtte år, hver eneste gang en potensiell livsfare. For ikke å snakke om den materielle skaden som har skjedd. At det ikke  har gått flere liv på Israels side kommer kun av Israels defensive arbeid i form av beskyttelse og varsling.

Heller ikke har det blitt nevnt mye det innlysende faktum at Israel som demokrati simpelthen har et ansvar for sine borgere, og følgelig MÅ respondere på slike angrep. Alle andre demokratier hadde måttet gjøre det samme.

Det er patetisk når Aftenposten skriker etter proporsjonalitet i krigføringen. Hva skal være proporsjonalt? Antall raketter? Tusenvis? Måten de blir skutt opp på? Skal Israel sende tusenvis av raketter uten styremuligheter inn mot sivile områder i Gaza? Skal Israel sende selvmordsbombere mot markeder i Gaza? Skal Israel sverge på å utrydde hver eneste palestiner og gjøre det de kan for å skyfle dem på havet?

Det er patetisk når Aftenposten «bekymrer seg» for den økende antisemittismen. Ikke bare Aftenposten, men ledende politikere, kirkefolk og mediefolk. Først svartmaler de et demokratisk lands legitime rett til å forsvare seg, så bekymrer de seg over det hatet de selv vitterlig har vært med å skape.

Reklamer

0 Responses to “Patetisk presse”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Nyeste kommentarer

tompratIsrael anklager?
Christian Pettersen på Israel anklager?
Svanhild Clementine på Det syng fyr Storegut
Reklamer

%d bloggere like this: